Kars Turu
919 TL
Sömestr 2018 Sunexpress ile İzmir' den direk uçuş..

KARS TURU

26 – 28 OCAK 2018

Sunexpress Havayolları ile

İzmir’ den direk uçuş..

 

1. GÜN Cuma: İzmir-Sarıkamış –Allahüekber Dağları- Kars

İzmir Adnan Menderes  Havalimanı iç hatlar terminalinde buluşuyoruz. Sun Express Havayollarına Ait 11:00  İzmir/ Kars uçağı ile Kars'a hareket ediyoruz. (Uçak saatlerinde oluşabilecek Rötardan dolayı programda değişiklik yapılabilir.) Şehir merkezin de panoramik turumuzun ardından Sarıkamış'a ulaşıyor ve yakın tarihimizin önemli kahramanlık destanın geçtiği Allahüekber dağlarının da bulunan 90 bin şehit verdiğimiz şehitliğimizi ziyaret ediyoruz. Sonrasında konaklayacağımız otelimize varış akşam yemeği otelimizde. Kale otel-Simer Otel

Diğer Detaylar;

Öğle Yemeği: Kars Kazevi (Yöresel yemekler)

2. Gün Cumartesi: Kars – Ani Harabeleri – Çıldır gölü - Kızak turu   

Sabah kahvaltısından sonra, Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay'ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani'ye geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu'da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Yapılan anlatımlar ardından, Türkiye'nin en doğusundaki Tarihi kenti son bir defa daha fotoğrafladıktan sonra Doğu Anadolu'nun en yüksek gölü olan Çıldır gölüne varıyoruz göl kenarın da yarım saatlik Kar kızaklarıyla kızak turu yapıyoruz (tur ücretine dahil) sonrasın da göl buzlarının kırılarak yakalanan balıklardan oluşan öğle yemeğimizi yiyoruz. Sonrasın da Kars merkeze geliyoruz Akşam yemeğine kadar Karlarla kaplı Rus mimarinin en güzel örneklerini göreceğiniz sokaklarda serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği otelimizde. Dileyen Kafkas gecesine katılabilirler. ( Ekstra)

Diğer Detaylar;

Öğle Yemeği: Çıldır Gölü (Yöresel yemekler ve Balık)

3. Gün Pazar: Kars – Kars Kalesi – Kümbet Camii

Sabah kahvaltı Sonrasında Rus işgali sırasında yapılan taş evlere sahip Kars'ı gezmeye başlıyoruz, Kars Kalesi ve Kümbet Camisi(12 havariler kilisesi) ,Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal'in bir dönem yaşadığı evi görüp Kars sokaklarını keşfediyoruz. Rus Baltık mimarisinin en güzel örneklerin de biri olan Fetiye Camii'ni geziyoruz sonrasın da meşhur Kars sokakların da serbest zaman veriyoruz dileyenler Karsın meşhur peynirlerinden ve balından alabilirler. Serbest zamanın ardından Kars Havalanına doğru hareket ediyor ,  Sun Express Hava yollarına ait 13:45 Kars - İzmir uçağı ile İzmir'e dönüyoruz. İzmir'e vardığımızda siz değerli misafirlerimiz ile bir başka Jolly Tur organizasyonunda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Diğer Detaylar;

Öğle Yemeği: Kars Sini Lokantası ( Yöresel yemekler)

 

Program zamanlamasında Hava, yol v.b.gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir. 

 

Tur Ücreti

2/3 Kişilik odada kişi başı

919 TL

Tek kişilik oda ücreti

1.044 TL

3-12 yaş çocuk

799 TL

0-2 yaş çocuk

99 TL

 

ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER

- Otellerde 2 Gece Y.P Konaklama

- Pegasus Hava Yolları gidiş-dönüş uçak bileti

- Lüks araçlarla ulaşım

- Çevre Gezileri

- Otelde Açık Büfe 2 Sabah kahvaltısı

- Otelde Açık Büfe veya Set menü 2 Akşam Yemeği

- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

 

ÜCRETE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

- Tüm öğle yemekleri

- Tüm Özel Harcamalar 

- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar

- Kafkas Halk Oyunları gösterisi

- Müze kart (50 TL)