İzmir Çıkışlı Bakü Turu
449 Euro
2 gece 3 gün

HAZAR DENİZİ'NİN İNCİSİ

VİZESİZ-KİMLİKLE  AZERBAYCAN-BAKÜ

PEGASUS HAVA YOLLARI ile İZMİR-BAKÜ / BAKÜ-İZMİR AKTARMASIZ UÇUŞ
(Dolu dolu Bakü kenti Alış-Veriş ve Gezme  imkanı)

Tüm Kültür ve Şehir Turları+Vergiler+Şehir Giriş Ücretleri+Ulaşım ve Transferler Dahil!!!

1.Tur: 11-14 Nisan ( Ramazan Bayramı Özel )

1. Gün: İzmir, Bakü ( 11 Nisan - 12 Nisan )

11 Nisan akşam saat 19:30’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminalindeki Pegasus kontuarı önünde buluşarak, gerekli check-in ve bagaj işlemlerimizi takiben, saat 22:00’de Pegasus Havayolları ile Azerbaycan – Bakü Haydar Aliyev Havaalanına aktarmasız uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Yerel Saat 01:50’deki (12 Nisan) varışımızın ardından, gümrük işlemlerimizi tamamladıktan sonra, bizi bekleyen aracımıza yerleşiyor ve dinlenmek üzere otelimize gidiyoruz. Rehberimizle önceden belirlediğimiz saatte, otelimizin lobisinde buluşarak, güzel bir Azerbaycan kahvaltısı yapıyoruz. Kahvaltı sonrası aracımız ile panoramik Bakü Şehir Turuna başlıyoruz. Şehir turumuzda Bakü’nün sembolü haline gelen Flame Towers, Şehitler Hiyebanı, Dağ Üstü Park, panorama görülecek yerlerdendir. Daha sonra Finiküler ile (aşırı yoğunluk olması durumunda aracımızla) sahil kenarına Bakü Bulvarına geçiyoruz. Burada ziyaretçilerine küçük bir İtalya gezisi yaptıran Azeriler arasında Mini Venice olarak bilinen Küçük Venedik Su Şehri gezimizi tamamlıyoruz. Dileyen misafirlerimiz burada su kanallarında kano keyfini yaşayabilirler. Hemen ardından Eski Şehire doğru Azerbaycan söylemi ile “İçeri Şeher” ziyareti için keyifli bir yolculuk yapıyoruz. Kısa bir yürüyüş sonrası Unesco Dünya Mirasları listesine dahil olan Kız Kulesi ve Şirvanşahlar Sarayı, eski Camii ve Hamamları, Minyatür Kitap Müzesi’ni görerek, İçeri Şehrin tarihi taş döşeli sokakların’da keyifli yürüyüşlerimizle, şehrin merkezi kabul edilen Fevvareler (çeşmeler) Meydanı’nda Eski Şehir gezimizi bitiriyoruz. Ardından konaklamamızı gerçekleştirmek üzere otelimize hareket ediyoruz. Otele yerleşme sonrası dileyen misafirlerimiz için (ekstra) olarak düzenlenecek canlı müzik eşliğinde akşam yemeğine katılabilirler.

2. Gün: Bakü ( 13 Nisan )

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası Bakü programımızın son gününe başlıyoruz. Gezimizde ilk durağımız Haydar Aliyev Kültür Merkezi. Azerbaycan mitolojisinde yer alan Hazar Denizi’nin yükselişini yansıtan, ünlü mimar Zaha Hadid’in konsept tasarımı bina, 3,5 yılda inşa edildi. Azerbaycan’ın en önemli yapılarından biri olarak gösterilen Haydar Aliyev Kültür Merkezi, modern, sıradışı ve futuristik mimarisi ile Azeri toplumunun geleceğe yönelik yaklaşımının da bir sembolü olarak görülmektedir. Merkez içerisinde sabit ve geçici sergiler, arkeolojik bulgular, etnografya bölümü, klasik araçlar, Haydar Aliyev’e ait kişisel eşyalar ve makam araçları yer almaktadır. Bu ziyaretinizde Azerbaycan’ın dününden bugüne çok geniş bir spektrumda bilgi sahibi olacaksınız. Kültür Merkezi ziyaretimiz sonrası Bakü’nün yaklaşık 65 km. güneybatısında yer alan, Azerbaycan’ın arkeolojik eserler bakımından en zengin bölgesi olan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Gobustan’a doğru yola çıkıyoruz. Hazar Denizi’nin yakınlarında, eski Şirvan yolu üzerinde bulunan Gobustan; açık hava müzesi olarak da adlandırılmaktadır. Burası, tüm dünyada oyma kayalıkları ve resimli taşları ile tarih öncesi Ortaçağ dönemindeki toplum yaşantısı, avcılık, hayvanlar ve bitki örtüsü hakkında önemli bilgiler vermektedir. Daha sonra yine Gobustan’a yakın mesafede ki, Çamur Volkanları bölgesini gezmek üzere, yolumuza devam ediyoruz. Bu bölge, doğal kaynaklarıyla ünlü Azerbaycan’da, dünyada bulunan 700’ü aşkın Çamur Volkanlarının yarısına ve özellikle en büyüklerine sahip olmasından dolayı ilgi çeken ve oraya vardığınızda kendinizi "Ay kraterleri" arasında hissedeceğiniz en ilginç yerlerden biridir. Bölgedeki rehber anlatımlarının ardından, canlı Volkan hareketlerini gözlemliyoruz. Daha sonra Bakü’ye yaklaşık 30 km mesafedeki Abşeron Yarımadası’nda Dünya’daki Üç Zerdüşt Tapınağı’ndan biri olan Ateşgah Mimari Kompleksi’ni ziyaret edeceğiz. “Sönmeyen Ateş“ tabiriyle secdegahı bulunan bu yapı, Zerdüşt inancına göre belli başlı Hac yerlerinden biridir. Buradaki turumuzun ardından ünlü Seyyah Marco Polo’nun “Ateş Ülkesi” olarak adlandırdığı Yanar Dağ’ı gezeceğiz. 65 hektarlık bir alanda yer alan ve altından çıkan doğalgazın etkisiyle yüzyıllardan beri yanmaya devam eden bu dağın ilginizi çekeceğinize eminiz. Turumuzun ardından Bakü’ye dönüş. Akşam yemeği (ekstra) sonrası Bakü Havalimanı’na doğru hareket ediyoruz.

3. Gün: Bakü, İzmir ( 14 Nisan )

Sabaha karşı saat 02:50’de gerçekleşecek olan uçuşumuz için Haydar Aliyev Hava Limanı’na Limanına transfer oluyoruz. Pegasus Hava Yolları ile gerçekleştireceğimiz aktarmasız direkt uçuşumuzun ardından, yerel saat ile 05:00‘de İzmir Adnan Menderes Hava Limanına varıyor ve güzel anılarımızla birlikte bir başka Kaçamak Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

Not: Türk vatandaşlarının sadece fotoğraflı olan biometrik kimlik kartıları ile Türkiye'den Azerbaycan’a çıkışlarına izin verilmektedir.
Kimliklerin yeni Tip Çipli ve fotoğraflı Kimlik olmak zorundadır.(Bebekler, Çocuklar dahil!)

Tarih İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişi Ek Yatak
11.04.2024 - 14.04.2024

449 Euro

579 Euro 449 Euro

Fiyata Dahil Hizmetler:
- Pegasus Hava Yolları ile Aktarmasız İzmir – Bakü / Bakü – İzmir gidiş-dönüş Uçak Bileti 
Programda Belirtilen değerindeki Tüm Şehir ve Kültür Turları
Transfer ve Ulaşımlar
Bakü Eski Şehir Turu
Gobustan Milli Parkı ve Çamur Volkanları Turu
Abşeron Yarımadası Turu
Ateşgah Turu
Alan/Otel/Alan transferleri
Havalimanı Vergileri ve Hizmetleri Bedeli
4* Otelde 2 Gece Konaklama
4* Otelde 2 Sabah Kahvaltısı
Tüm Konaklama Turist Vergileri, Gümrük vergileri ve Şehir giriş ücretleri
Tüm Otoyol ve Otopark Ücretleri
Zorunlu Mesleki Seyahat Sigortası
Türkçe Rehberlik ve Yerel Rehberlik Hizmetleri

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:
Yurtdışı çıkış harcı bedeli 150 TL ( Misafirler tarafından ilgili bankalara yatırılır yada havalimanında ödenir.)
Öğle ve Akşam Yemekleri
Müze ve Ören yeri ve Milli Park Giriş Ücretleri
Her türlü otel ekstraları ve keyfi harcamalar
Özel Seyahat Sağlık ve Güvence Sigortası 0-64 Yaş: 25 €
Özel Seyahat Sağlık ve Güvence Sigortası 65 Yaş Üzeri 35 €