Güney İtalya Amalfi Kıyıları Turu
499 Euro
İZMİR'DEN DİREK UÇUŞ | 7 GECE 8 GÜN

GÜNEY İTALYA & AMALFİ KIYILARI

“LECCE (2) – CALABRIA (1) – NAPOLI (2) - BARİ (2)”

Corendon Airlines Özel Seferi ile İZMİR DİREKT Hareketli

(Bari gidiş, Bari dönüş)

14 Haziran itibariyle HER SALI HAREKET!!

Kişi Başı 499 Euro’dan itibaren..

1. Gün: İzmir – Bari – Lecce

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali Corendon Havayolları kontuarı önünde siz değerli misafirlerimiz ile saat 07.00’da buluşma. Bagaj ve bilet işlemlerinin ardından Corendon Hava Yolları CAI 1881 sayılı özel seferi ile saat 09.30’da Bari’ye uçuş. Yerel saat ile 10.15’te varış. Varışımızı takiben Bari şehir turu için şehir merkezine hareket. Turumuzda Katedral ve Aziz Nicolas Bazilikası, Margarita Tiyatrosu, Petruzzelli Tiyatrosu, Eski şehir görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Lecce’ ye hareket. Varışımızı takiben şehir turuna başlıyoruz. Güney İtalya’nın Floransa’sı olarak bilinen Lecce şehir turumuzda Santa Croce Bazilikası, antik şehir merkezi, Duomo Meydanı, Sant’Oronzo meydanı ve Napoli Kapısı görülecek yerler arasındadır. Geceleme otelimizde.

2. Gün: Lecce

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman.  Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Otranto & Gallipoli (65 Euro) ekstra turuna katılabilirler. Turumuzun ilk durağı olan Gallipoli’ye varışımız takiben şehir turuna başlıyoruz. Turumuzda Gallipoli Katedrali, Antik Yunan Çeşme’si, Gallipoli Kale’si, şehrin antik merkezi ve alışveriş caddesi görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından Otranto’ya hareket ediyoruz. Otranto, 1480 yılında Gedik Ahmet Paşa liderliğinde İtalya seferine çıkan Osmanlı donanmasının İtalya’da ilk ayak bastığı yerdir. Fatih Sultan Mehmet’in beklenmedik ölümünden sonra fetret devrinin başlaması üzerine Gedik Ahmet Paşa İstanbul’a çağırılır ve İtalya seferi böylece son bulur. Turumuzda Osmanlı kuşatması esnasında hayatını kaybeden Otranto’lu askerlerin iskeletlerinin bulunduğu Otranto Katedrali, Eski Otranto Kale’si, Aragon Kale’si ve San Pietro Kilise’si görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından İtalya’nın en güzel sahillerinin bulunduğu bölgede denize girmek için serbest zaman. Tur sonrası otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde. 

3. Gün: Lecce – Calabria

Sabah kahvaltısının ardından, Calabria Bölgesine hareket ediyoruz. Güzergâh üzerinde ekstra olarak düzenlenecek olan Alberobello turuna katılma imkanı (35 Euro). Alberobello’ya varışımızın ardından Unesco Dünya Mirasları listesinde olan Alberobello Kasabasında kilit taşlı mantar evler (Trullo Evleri) göreceğiz.   Calabria bölgesinin en meşhur tatil beldelerinden biri olan Tropea’ya varışımızın ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte Calabria bölgesinde bulunan otelimizde transfer. Geceleme otelimizde.

4. Gün: Calabria – Napoli

Sabah kahvaltısının ardından Napoli’ ye hareket. Napoli’ye varışımızı takiben şehir turu. Turumuzda 16. Yüzyıl'da yapılmış Kraliyet Sarayı, dünyanın en önemli gösterilerine sahne olan San Carlo Tiyatrosu, kafe ve mağazalarıyla ünlü Umberto 1 Galerisi, Roma’daki Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francesco Di Paolo Kilisesi, Plebiscito Meydanı, Angev’in Kalesi ve Napoli Limanı görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası otele transfer ve serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Pompei (45 Euro) ekstra turuna katılabilirler. Dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan Pompei, M.S. 79’da patlayan ve şehri yok eden Vezüv Yanardağı'nın eteklerinde uzanır. Arkeologların 1748 yılında uzun süren kazıları sonucu, şehir tüm canlılığıyla ortaya çıkarılmış. Görülecek yerler arasında Bazilika, Forum, Fauna Evi, restoranlar, hamamlar, ekmek fırınları yer alıyor. Tur sonrası otele transfer. Geceleme otelimizde.

5. Gün: Napoli

Sabah kahvaltısından sonra ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Amalfi kıyıları (85 Euro) ekstra turuna katılabilirler. Bu gezimizde yüksek sarp kayalıklarından nefes kesen manzarası ve denize hakim renkli, sevimli köyleri, kıvrımlı ve dik yolları, süslü bahçeleri ve turkuaz suları ile İtalya’nın en güzel kıyı şeridi olan Amalfi Sahilleri' ni görme imkanı yaşıyoruz. Ayrıca zıtlıklarıyla beraber tüm güzelliklerini sergileyen güney ve kuzey İtalya panoramasını görme şansını da yakalıyoruz. Gezimize İtalya'nın en romantik şehirlerinden biri olan Sorrento ile başlıyoruz. Yemyeşil sokakları ve çiçeklerle dolu meydanlarıyla Sorrento büyüsüne kapılıp, Positano' ya geçiyoruz. Bütün evler üst üste konulmuş gibi görünen bu şehrin her yerini limon bahçeleri kaplıyor. Öğle yemeği ve alışveriş için Positano sahilinde vereceğimiz serbest zamanın ardından, Amalfi’ye yola çıkyıoruz. Arzu eden misafirlerimiz Amalfi Katedrali’ni görebilirken, arzu eden misafirlerimiz ise serbest zamanını Amalfi’nin güzel sokaklarında değerlendirebilir..Tur sonrası otele dönüş. Geceleme otelimizde. 

6. Gün: Napoli – Bari

Sabah kahvaltısının ardından Bari’ye hareket ediyoruz. Güzergâh üzerinde ekstra olarak düzenlenecek olan Matera turuna katılma imkanı (35 Euro).  Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan kayaya kazılarak inşa edilmiş kilise ve evlerden oluşturulan, Carlo Levi’nin sürgünden önce uğradığı Matera ziyaret edilecektir. Matera turundan sonra Bari’ye devam ediyoruz. Geceleme otelimizde.

7. Gün: Bari

Sabah kahvaltısının ardından Bari şehir turu için otelden hareket. Turumuzda Katedral ve Aziz Nicolas Bazilikası, Margarita Tiyatrosu, Petruzzelli Tiyatrosu, Eski şehir görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyecek olduğu Polignano a Mare & Monopoli (40 Euro) ekstra turuna katılabilirler. Polignano a Mare’ye varışımızı takiben şehir turumuza başlıyoruz. Eski şehir merkezi ve Polignano a Mare sahilleri görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası Polignano a Mare’nin eşsiz sahilinde serbest zaman. Daha sonra rehberimizin belirleyeceği saatte Monopoli şehrine hareket ediyoruz. Orada gerçekleştireceğimiz şehir turunun ardından otele dönüş. Geceleme otelimizde.

8. Gün: Bari – İzmir

Sabah kahvaltısının ardından otelimizden ayrılarak Bari Havaalanına hareket. Bari Havalimanı’na varışımızın ardından Corendon Hava Yolları’nın CAI 1882 sayılı özel seferi ile saat 11.15’te İzmir’e hareket. Yerel saat ile 14.00’da İzmir’e varış ve turumuzun sonu.

Ücrete Dahil Hizmetler

- Corendon Hava Yolları özel seferi ile İstanbul - Bari - İstanbul arası ekonomi sınıfı uçak biletleri

- Havalimanı vergileri

- 3* ve 4* otel kategorisinde 7 gece kahvaltı dâhil konaklamalar

- Havalimanı-otel-havalimanı ve şehirlerarası transferler

- Panoramik Napoli, Alberobello, Bari, Tropea ve Lecce şehir turları

- Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri   

- Şehir vergileri

- Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

- Vize ücreti ve servis bedeli 140 EUR olup, konsolosluklar ve hizmet sağlayıcıları tarafından ( kargo ücreti, form, danışmanlık v.b) doğabilecek ek hizmet bedelleri fiyata dahil değildir; sözleşmenin kurulmasının ardından bunlar tarafından yapılabilecek ücret artışları müşteriye ayrıca yansıtılacaktır.

- Yurtdışı çıkış vergisi, 

- Tüm kişisel harcamalar, 

- Rehber tarafından organize edilen ekstra turlar

- Öğle ve Akşam yemekleri,

- Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri

- Seyahat Koruma Paketi 

 

Seyahat Koruma Paketi Ücret Detayları;

1.Kademe  Kişi başı Tur bedeli  :   0 — 1.500 EUR  `ya kadar olan tur bedellerinde  --- satış fiyatı : 15 EUR   / Sür prim uygulaması (70 yaş üstü misafirler için ) X 2 bedeldir.