Midilli Turu
1.185 TL
2 gece 3 gün

MİDİLLİ TURU

2 gece 3 gün

01, 08, 15, 22, 29 Mayıs, 05, 12, 19, 26 Haziran, 03, 10, 17, 24, 31 Temmuz

1. Gün: AYVALIK - MIDILLI - PLOMARI

Saat 08:00 Ayvalık Turyol ofis önü tur liderimiz ile buluşma. Bilet, pasaport ve bavul işlemlerinin ardından, saat 09:00‘ da Midilli Adası’na hareket. Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuzun ardından saat 10:30’ da Adaya varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından Plomari gezimiz için limandan hareket ediyoruz. Bu gezimizde Barbaros Hayrettin Paşa'nın doğduğu köy olan Paleokipos ve zeytinyağcılığı ile ünlü Pappados köylerini yakından tanıyoruz. Daha sonra 19.yy'da Midilli'de üretilen zeytinyağı ve sabunun ihraç edildiği limana ve dünyaca ünlü Ouzo fabrikalarına ev sahipliği yapan Plomari' ye doğru yola çıkıyoruz. Plomari' de yaptığımız kent gezintisinin ardından zeytin ağaçlarının yeşili ile Ege'nin mavisinin buluştuğu Perama' da öğle yemeğimizi alıyoruz (Ekstra). Yemeğin ardından Plomari sokaklarında gezintimize devam ediyoruz. Tur bitimi otelimize hareket ediyoruz. Check-in işlemlerinin ardından geceleme otelimizde.

2. Gün: MIDILLI - AGIASSOS

Sabah kahvaltısının ardından şehir turumuz için otelimizden hareket ediyoruz. Şehir turumuz sonrası öğle yemeği için serbest zaman. Serbest zamanın ardından Midilli'nin en otantik yerleşimlerinden biri olan Agiasos (Ayasos) köyüne doğru yolculuğumuza Gera körfezi üzerinden manzara eşliğinde yolumuza devam ediyoruz. Yemyeşil ormanları, ahşap işçilikleri ve Meryem Ana kilisesi ile ünlü bu dağ köyüne vardığımızda köyün şirince benzeri sokaklarında keyifli bir gezintiye çıkıyoruz. Bu keyifli Turumuzun ardından otelimize hareket. Otelimizde kısa bir dinlenme molasının ardından Yunan Gecesi için tekrar hareket ediyoruz. Bu keyifli gecemizin ardından otelimize transfer ve geceleme otelimizde.

3. Gün: MIDILLI - THERMI - MANDAMADOS - MOLYVOS - PETRA - AYVALIK

Otelde aldığımız kahvaltının ardından, bugünün ilk durağı olan Thermi' ye doğru yola çıkıyoruz. Kaplıcaları, Osmanlı zamanında inşa edilen tarihi Sarlıca Palace Hotel binası önünde kısa bir fotoğraf molası veriyor ve adanın en mistik yeri Mandamados köyüne doğru gezimize devam ediyoruz. Burada yer alan adanın en ünlü kilisesi Taksiarchis kilisesi ve Manastırını yakından tanıyoruz. Kilise ziyaretimizi yapıp Kilise avlusunda ballı yoğurt ve lokma molamızı verdikten sonra ünlü yazar Stratis Myrivilis ‘in köyü Skamniya ‘ dan geçerek adanın kuzey ucu olan Molivos ‘ a ulaşıyoruz. Yunanca Mithymna adıyla da bilinen ve Assos kentinin de ilk sakinlerinin göç yeri olan Unesco ödüllü Molivos' a varıyoruz. Öğle yemeğimiz için bu şirin beldede serbest zaman veriyoruz.(Öğle yemeği ekstra) Kalesi, taş evleri, ve şirin sokakları ile Midilli'nin en keyifli gezi alanlarından biri olan Molivos' ta geçirdiğimiz keyifli zamandan sonra, Petra' ya doğru yola çıkıyoruz. Sadece 4-5 km uzaklıkta Midilli'nin en güzel sahillerine sahip Petra' ya ulaşıyoruz. Petra turumuzun ardından Ayvalık Limanına doğru hareket ediyoruz. 18:00’da Midilli’den Ayvalık’ a doğru hareket ediyoruz ve turumuzun sonu. Bir başka Kaçamak Turizm organizasyonunda buluşmak üzere..

 

Tarihler

2 ve 3 Kişilik Oda / Kişi başı

Tek Kişilik Oda


2-12 yaş çocuk

01, 08, 15, 22, 29 Mayıs
05, 12, 19, 26 Haziran
03, 10, 17, 24, 31 Temmuz

1.185 TL

1.675 TL


575 TL


Ücrete Dâhil Hizmetler

- Ayvalık/Midilli/Ayvalık feribot ücretleri

- Liman Vergileri

- 2 gece 3*** otelde oda/kahvaltı konaklama (Lasia Hotel, Silver Bay Hotel vb.)

- Programda dahil olduğu belirtilen tüm turlar

- Taverna eğlencesi (set menü ve limitli içecekli)

- Liman/Otel/Liman transferleri

- Mesleki sorumluluk sigortası

- Tur liderliği

Ücrete Dâhil Olmayan Hizmetler

- Schengen Vize Ücreti (140 Euro) veya kapı vizesi ücreti

- Otel ekstraları

- Konaklama vergileri

- Ekstra turlar

- Öğle yemekleri