Lidya & Sardes & Salihli & Kuladokya Turları
1 TL
Günübirlik

Siz Salihli'ye Gelin.. Biz Gezdirelim.. 

Paranın İcat Olduğu Sardes Antik Kentinden, Yanık Ülke Kuladokya'ya kadar bir kez daha keşfedelim..

Salihli ve çevresini keşfetmek istiyorsanız, kalış sürenize göre aşağıdaki programlardan seçip, günübirlik turlarımıza katılabilirsiniz.

Fiyatlandırma, tura katılacak misafir sayısına ve talep ettiğiniz araca göre yapılacaktır.

Günübirlik Tur Programları

1. Program: Kahvaltıdan sonra saat 09:00’da bir doğa harikası olan Kuladokya’ ya hareket ediyoruz. Kula Peri Bacaları; Bu muhteşem vadide görüntülenecek çok obje var. Sakın kameralarınızı unutmayın. Ardından sizleri 17/18. yüzyıl Osmanlı kasabasına götürüyoruz. Dar sokakları, Meryem Ana kilisesi, yanık kilise, öpüşen çatılar, Gazi okulu ve Kula evleri öyküleri ile başka bir devre gittiğinizi hissedeceksiniz. Yöresel yemeklerle alınacak öğle yemeğinin (ekstra) ardından sonra bu kez DÜNYA’NIN EN UZUN İKİNCİ KANYONU’NU görmek üzere ULUBEY KANYONU’ na gidiyoruz. Kanyon’u 150 metre yükseklikten cam terastan seyrettikten sora isteyenler ve kendini genç hissedenler ile kanyona iniyoruz ve kanyonun muhteşem coğrafyasını içimize sindirip fotoğraflarını çekiyoruz. Tekrar tırmanışa geçip, kanyon manzaralı çaylarımızı da içtikten sonra artık dönüş yoluna geçiyoruz. Akşam saat 18:00 civarı otelimize giriş yapıyoruz.

2. Program: Kahvaltıdan sonra saat 10:00’ da hareket ile ilk durağımız bilge Ulus Lidyalılara Başkentlik yapmış, paranın icat edilerek ilk kullanıldığı yer Sardes; Artemis Tapınağı, Gymnasyum, Sefarad Sinagogu ve öyküleri ile ilk kez tanık olacağınız bir ören yeri. Tarihte çok önemli olan bu antik şehri gezdikten sonra meşhur Salihli Odun Köftesi ile öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından yemyeşil bir vadi içinde bulunan Kurşunlu Kaplıcalarına gidiyoruz. Dileyen misafirlerimiz akan çayın kenarından vadi içlerine yürüyüş yapabilir veya kaplıcaların yemyeşil doğası içinde bulunan kafeteryada doğanın sesini dinleyerek içeceklerini yudumlayabilirler. Bol bol oksijen depoladıktan sonra otelimize transfer oluyoruz.

3. Program: Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısının ardından sabah 10:00’ da Osmanlı şehzadelerine yazlık olarak hizmet etmiş 2159 mt. yükseklikteki Bozdağ’ a doğru yola çıkıyoruz. Hepsinden içildiğinde dileklerinizin gerçekleşeceği 40 oluklar çeşmesinde kısa bir molanın ardından Bozdağ’a ulaşıyoruz. Köy içinde kısa bir tur yapıp Gölcük için hareket ediyoruz. Göl kenarındaki çay bahçelerinde çay ve kahve ile günün keyfini çıkaracağımız harika bir ortam. Bozdağ’ın iki bin metre üstündeki bu göl ve ova, kuş sesleri, bol oksijeni ile insanı dinlendiriyor. Gölde balık tutmak için çok az bir zamanınız var. Biliyoruz gezi bitmesin istiyorsunuz ama dönüş zamanı geldi. Gölcük turumuzun ardından Salihli için yola çıkıyoruz. Yol güzergâhımızda Kurşunlu Kaplıcalarında kısa bir mola verdikten sonra otelimize giriş yapıyoruz.

4. Program: Otelimizde aldığımız sabah kahvaltısının ardından Türkiye’nin organik tarıma ilk geçen köyü olan Tekelioğlu’na gidiyoruz. Dileyen misafirlerimiz köyde bulunan Organik Ürünler Marketinden alışveriş yapabilirler. Ardından meyve bahçeleri ile meşhur Adala’ ya doğru yola çıkıyoruz. Demirköprü baraj setinin önünde kalan Lidya Kralı Kraisos’un kızı için yaptırdığı Kız Köprüsü’nü fotoğrafladıktan sonra Su Uçtu-Kız Uçtu Şelalesini de görüp aracımızda ki yerlerimizi alarak otelimize doğru yola çıkıyoruz. Mevsime göre yol güzergâhında köylülerin açtığı meyve tezgâhlarından alışveriş yapabilirsiniz.