Adana Portakal Çiçeği ve Hatay Lezzet Turu
1.449 TL
2 GECE 3 GÜN

ADANA PORTAKAL ÇİÇEĞİ VE HATAY LEZZET TURU

24 – 26 Mart

2 gece Otel Konaklama

Hatay – Mozaik Müzesi – Habib-i Neccar Cami – Adana – Sabancı Merkez Cami  Mersin – Ashab-ı Keyf Mağarası – Tarsus Şelalesi – Kleopatra Kapısı

Tur Programı

24 Mart: İzmir – Salihli – Uşak – Afyon – Konya – Adana – Hatay

20:00 Mavişehir Ege Park Önü, 20:15 Bostanlı Vapur İskelesi Önü, 20:30 Üçkuyular Shell Benzin İstasyonu Önü, 20:45 Lozan Meydanı Atatürk Lisesi Önü, 21:15 Bornova Sapağı (Ege Üniversitesi Önü), 22:30 Salihli Belediyesi önünden Jolly Tur Salihli’ nin konforlu otobüsleri ile Uşak - Afyon - Konya güzergahından Adana’ya hareket ediyoruz.

25 Mart: Hatay

Gece yolculuğunun ardından Hatay’a varıyoruz. Çan-Ezan-Hazzan sesinin birbirine karıştığı inançlar ve barış simgesi bu güzel kentte gezimize başlıyoruz. İlk gezi durağımız Dünyanın ikinci büyük Mozaik Müzesi olacak. Burada Antakya’nın değişik yerlerinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkartılmış Mitolojik sahneleri barındıran mozaikleri görüyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde bu müzeyi gezdikten sonra Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesi’ni görüyoruz. Habib-i Neccar Dağı’nın yamaçlarına kurulmuş olan bu kilisede anlatımları dinledikten sonra şehrin bu yüksek noktasından bölgenin fotoğraflarını çekiyoruz. Anadolu’da yapılan ilk camii olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un Sefa ve Yasin Süresinde adı geçen Habib–i Neccar’ ında kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik Kilisesini ziyaret ediyoruz. (Ziyarete açık olduğu takdirde kiliseyi görebiliriz) Sonrasında, Antakya’nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyor, verilen serbest zaman sonrası, eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Sonrasında otelimize gidiyoruz.

26 Mart: Hatay – Adana – Mersin

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından, Adana’ya doğru yola çıkıyoruz. İlk gezi durağımız, mimari özellikleri ile Sultanahmet ve Selimiye Camii’nin bir karışımı olan  Sabancı Merkez Camii olacaktır. Rehberimizin anlatımlarının ardından buradan ayrılıp Roma döneminden kalma ve Adana’nın simgesi haline gelmiş olan Taş köprüyü fotoğraflayıp, eski bir Adana evine kurulmuş olan, şehire özgü yönetmenler,oyuncular ve yapımcılar ile ilgili eserlerin tanıtıldığı Sinema müzesini ziyaret ediyoruz. Bir sonraki durağımız Atatürk’ün Adana’yı ziyaretinde konaklamış olduğu  ve sonrasında müzeye çevirilen Atatürk Evi müzesi olacak. Bu gezimizin ardından festival alanına geçiyoruz. Sokak cümbüşüne dönüşen karnavala katılıyoruz. Adana’nın müthiş lezzetlerini sunan lokantalar özel program ve menülerle, yerel işletmeler ve ulusal karnaval sponsorları da çeşitli oyun ve etkinliklerle Adana’yı ve katılanları eğlenceye doyuruyor.  Diğer taraftan ise Yerli ve yabancı müzik gruplarının sahne aldığı etkinliklerde her yıl ünlü isimler gönüllü olarak yer alıyor. Buna ek olarak amatör müzik grupları da şehir genelindeki birçok sokak sahnesinde müziğini karnaval kitlesiyle buluşturma fırsatını yakalıyor. Burada verilen serbest zaman sonrasında Mersin’de bulunan otelimize geçiyoruz.

27 Mart: Mersin – Tarsus – Konya – Afyon – Uşak – Salihli – İzmir

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrası hareketle Tarsus’a ulaşıyoruz. Tarsus’ta ilk durağımız Hristiyanlık ve İslamiyet için çok önemli olan ve ‘’Yedi Uyurlar’’ olarak bilinen efsanedeki Eshab-ı Kehf Mağarası olacak. Eshab-ı Kehf mağarası ziyaretimiz sonrasında Çanakkale Savaşlarında çok büyük etkisi olan ve savaşın seyrini değiştiren orijinal Nusrat mayın gemisinin sergilendiği Çanakkale Parkına gidiyoruz. Nusrat mayın gemisi ziyaretimizin ardından Kleopatra Kapısını görerek Vatikan tarafından hac merkezi olarak kabul edilmiş St. Paul kuyusu ve evini görmek için tarihi Tarsus evlerine hareket ediyoruz. Müze ziyaretimizin ardından Tarsus evleri arasında yapacağımız yürüyüşle Şahmeran Heykeline gidiyoruz. Şahmeran heykelini fotoğrafladıktan sonra Danyal Peygamberin mezarının bulunduğu Makam Camii'ni görüp cezerye alışverişi yapabileceğimiz serbest zamanımız olacak. Serbest zamanımızın ardından Tarsus Şelalesine ulaşıyoruz. Antik Kydnos Mezarlarının üzerinden akmasıyla şelale hüviyeti kazanmış Berdan Çayı etrafında yapacağımız gezimizin ardından otobüsümüze binerek dönüş yoluna geçiyoruz. İzmir'e ulaşarak, bir başka Jolly Tur Salihli organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalarda bırakarak vedalaşıyoruz.

Ücrete Dahil Hizmetler

- Otellerde 2 gece yarım pansiyon konaklama
- Lüks Araçlar İle Ulaşım
- Çevre Gezileri
- Araç İçi Bardak Su
- Jolly Tur Güvencesi
- Otellerde Açık Büfe 2 Sabah kahvaltısı
- Otellerde Açık Büfe veya set menü 2 akşam yemeği
- 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

- Programda belirtilen ilk gün sabah kahvaltısı
- Programda belirtilen son gün akşam yemeği
- Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler
- Öğle yemekleri
- Tüm Özel Harcamalar
- Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar
- Müze Ören Yeri Girişleri 
- Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.)