Sakız Adası Mostra Karnavalı Turu
139 Euro

Sakız Adası

Mostra Karnavalı Turu 

16 Mart 2024 (1 gece 2 gün) 

1.Gün: 16 Mart Cumartesi

Sabah saat 08:30’ da Çeşme Ulusoy Limanı’nda buluşuyoruz bilet ve pasaport kontrollerinden sonra 09:20 de hareket edecek olan Hızlı Katamaranımız ile adaya hareket ediyoruz yolculuğumuz sadece 20 dakika sürmektedir. 
Katamaran ile adaya ilk vardığımızdan boş gümrüğe inip, SIRA BEKLEMİYORUZ :)

Gümrük işlemleri ardından bizi bekleyen aracımıza valizlerimiz yükleyip,
Güney ada turuna başlıyoruz. Zamanınızı en ekonomik kullanabildiğiniz ve rehberimizle adanın kültürünü, tarihini, adetlerini öğrenebildiğiniz bu turumuzda, adadan alabileceğiniz ünlü ve popüler ürünleri temin edebildiğiniz alışveriş imkânına sahip olacaksınız.
Rehber eşliğinde ve otobüsle hareket ettikten sonra aşağıdaki köylere turumuz başlar.

Adanın güneyine; Narenciye bahçeleri ve armatörlerin yaşadığı köşkler ile ünlü KAMBOS bölgesinden geçerek başlıyoruz. Ardından İlk durağımız ARMOLIA.. El seramikleriyle ünlü bu köyde dileyen yolcularımızın yörede el işçiliği ile yapılan hediyelik eşyaları alma imkânı bulacaklardır. Hemen yanında ise, Sakız ağaçlarının bulunduğu bölge olan Mastichoria' ya giriyoruz. Burada; Sakız ağaçlarının bakımı, hasatı ve mahsulü hakkında çok detaylı bilgiler alacaksınız. Sonraki durağımız ise; masalsı Pyrgi köyü. PYRGI; Tüm evlerin Geometrik desenlerle kaplı olduğu ünlü köy. Bu köydeki gezimizin ardından köyün sevimli meydanında küçük bir kahve molası veriyoruz. Alışveriş için de zamana sahip olacaksınız. Pyrgi köyünden sonra ise ünlü labirent köy Mesta' ya geçiyoruz. MESTA – Muhteşem orta çağ mimarisi ve görkemli Taksiarhis Kilisesi ile ünlü bu Antik orta çağ köyündeki turumuzda zamanın içerisinde kaybolacaksınız. Turumuzu tamamladıktan sonra öğle yemeği için Mesta’ nın limanı olan Limenas' da serbest zaman vereceğimiz bu liman kasabasını çok beğeneceksiniz. Turumuzun ardından otelimize transferimiz gerçekleşecektir.

Akşam yemeği için dilerseniz paketinize tavernayı dâhil edip, canlı Yunan müziği eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz.

2.Gün: 17 Mart Pazar

Otelinizde alınacak kahvaltısı sonrası check out işlemlerinizi tamamlayıp, 10:30 (yerel saat) rehberimiz ile lobi de buluşup, Karnaval köyüne transferiniz gerçekleştirilecektir. Öncelikle rehberimiz eşliğinde, karnavalın gerçekleşeceği Thymiana Köyüne doğru hareket edeceğiz.   
Thymiana, kırmızı dekorasyon taşı ile ün yapmış, Sakız Adasının büyük ve güzel köylerinden biridir. Merkezin de ki Agios Efstritos Kilisesi karnavalın merkezlerinden biridir. Mostra’ nın karnaval tarihi asırlar öncesine, Orta çağ’ a, korsanların Ege de kol gezdiği zamanlara dayanmaktadır. Şehre yakın bir köy olan, Thymiana’ lıların eğlendikleri bir pazar günü, korsanlar adaya saldırmıştır. Korsanların geldiğini öğrenen halk, sık sık maruz kaldıkları korsan saldırılarından bıkmıştır, eğlencenin verdiği coşku ile korsanlarla savaşacak cesareti toplayarak, onlarla mücadele etmişlerdir. Köylüler bu kez korsanları yenmiş, savaşın galibi olmanın verdiği heyecanla korsanları orada Mostralamışlardır; yani “asmışlardır”. Ve her sene olanların unutulmaması için, birlik ve beraberliği temsil eden bu anlamlı gün kutlanmaya başlamıştır.

Mostra Günü; ada halkı ve özellikle Thymiana’ lılar, Orta çağ’ a ait kıyafetler ile her türden kostümün ve maskenin kullanıldığı eğlenceli bir panayır olarak, çeşitli ikramların yer aldığı yerel bir bayram havasında kutlanmaktadır. Özellikle korsanlarla ada halkının mücadelesinin canlandırıldığı “Talimi “ Halk oyunları, karnavalın en eğlenceli bölümlerindendir. Konuksever Sakız Adası halkının, daha eğlenceli hale getirdikleri bu Karnavalı hep birlikte seyredecek, yemek molasını da bu köy meydanında vereceğiz. Rehberlerimizin belirteceği buluşma saatin de (15:00 yerel saat) ise otobüslerimiz ile dönüş için Sakız limanına hareket ediyoruz. Bir başka Kaçamak Turizm organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

 

 

 

                      OTEL

İki kişilik oda da

Kişi başı

Tek Kişilik oda

Çocuk

2* Diana - 2* Kyma Hotel
(Merkez)

139 € (1 gece)

210 € (2 gece)

159 € (1 gece)

250 € (2 gece)

      6 - 12 yaş: 89 € (1 gece)

       6 - 12 yaş: 125 € (2 gece)


4* Chandris Hotel
(Merkez)

 

159 € Standart(1 gece)
165 € Deniz Man. (1 gece)

250 € Standart(2 gece)

195 € Standart(1 gece)
210 € Deniz Man.(1 gece)

320 € Standart(2 gece)

  
       6 - 12 yaş: 130 € (1 gece)

      6 - 12 yaş: 210 € (2 gece)


4* Grecian Castle Hotel
(Merkez’ e 1,5km)

 

149 € Standart(1 gece)
159 € Superior (1 gece)

235 € Standart(2 gece)
240 € Superior (2 gece)

180 € Standart (1 gece)
185 € Superior (1 gece)

290 € Standart (2 gece)
295 € Superior (2 gece)

 
          6 - 12 yaş: 110 € (1 gece)

           6 - 12 yaş: 210 € (2 gece)

 

 

Fiyata DÂHİL OLAN Hizmetlerimiz               

- Gidiş dönüş Hızlı Katamaran Bileti                                  

- Liman-otel-liman transferleri                                             

- Tercih edilen otelde konaklama/kahvaltı                           

- Güney Ada Turu   

- Kuzey Ada Turu

- Karnaval alanına transfer                                                            

- Türkçe rehberlik Hizmeti       

 

Fiyata DAHİL OLMAYAN Hizmetlerimiz

- Vize ücreti

- Öğle yemekleri

- Taverna (40 Eur, Limitsiz içki)

- Şehir vergisi